måndag 23 augusti 2010

Återvinnen när det är som bäst

Jag är en medveten skräpsamlare. Jag älskar allt som går att återanvända. En snörstump, en gammal kartong, metall. Det finns ju ganska mycket vackert där ute, eller hur. Så nu har jag gjort några nya saker i detta tema. Först ut kommer en ny liten klänning till Leiha. Den är byggd av en gammal jeanskjol som jag hade när jag var yngre (med en kropp innan mina små älsklingar kom). Jag kan inte längre ha den och eftersom jag är så urkass på att kasta saker kunde jag ändå gå med på att få bygga om den. Nitarna nertill på klänningen fanns med på kjolen.

Sedan blev det ett julkort av blomman jag målade om för ett par dagar sedan. Har använt en av knapparna jag fick av min mamma, samt en missfärgadpappblomma som jag målade svart och en metallblomma. Hjärtat är ett chipboardhjärta från ullared som jag också målat om. Älskar blomman och kedjan men kortet saknar något som jag inte listat ut än. Men det har ju till Jul att ruva på den idén :)


och till min sista lilla skapelse. En blomma gjord av plastpåsar ;) Denna är jag förälskad i. Har tidigare använt mig av smältna plastpåsar men har av någon anledning inte kommit på att göra blommor av dem förrän nu. Den är smält så hålen uppstår och sedan har jag målat den med svart, brun och guld akrylfärg. Hörnen är målade alkoink. Är himla nöjd med hur detta blev.

7 kommentarer:

Maiden sa...

Helt fantastisk plast-blomma!!! Det måste jag verkligen prova ngn dag!! :-)
Å jag är imponerad av hur mycket fint du kan göra av "skräp"!!
Kram

Mikaela sa...

Tackar... Skräp är underskattat :D

Anonym sa...

Jag skulle gärna se hur du gör den där plastpåse-blomman!! Så snygga kort!!

Mikaela sa...

det ska bli. återkommer med en tydlig förklaring.

Jånna sa...

Wow vad fin klänningen blev!! Ja, det andra med såklart, men jag är speciellt imponerad över att du kan trolla bort en kjol och istället få en jättesöt klänning! :D Återvinning är det bästa!

Mikaela sa...

Tackar! skulle va kul och visa hur kjolen såg ut från början

cri_kee sa...

Blomman är superläcker...ska testa smälta ihop en till påse och göra blommor av den. Tack för tipset!