fredag 4 februari 2011

Heloverall i velour

Jag kan ju egentigen inte sy. Eller, det är väl fel att säga så. Jag kan inte läsa sömnadsbeskrivningar är kanske mer rätt att säga. Jag har aldrig egentligen lärt mig att sy utan började för några år sedan (när liam som är 3 år nu låg i magen) och har faktiskt lärt mig den hårda vägen genom mina misstag. Det är kanske ett lärosätt med, men det jag menar är att jag aldrig gått någon utbildning eller fått någon större hjälp av någon annan för den delen heller. I gymnasiet skakade min syslöjdslärare bara på huvudet när det enda jag sydde var små gosedjur. Jag försökte senare hemma att sy en kjol, men den satt inte rätt någon stans och var mer ett tygskynke.
Jag har en del sömnadstidnigar hemma och böcker men jag måste erkänna att jag egentligen inte förstår vad som står i dem men så i höstas när jag var på symässan fick jag det underbara tippset. "läs inte beskrivningen, bara sy" så det tänke jag att jag skulle testa mig på. Så jag klippte ut tyget och började sy. Självklart väntade jag att något skulle bli fel (det går alltid knas när jag syr) i o med att jag sydde saker i fel ordningen men plötsligt satt jag med ett färdigsytt plagg, med blixtlås och allt!!!!! Är jag imponerad? Helt klart! Är jag nöjd? Ja, faktiskt, detta var nog det roligaste jag någonsin sytt och jag är hel paff att jag till o med fick till fickorna!

2 kommentarer:

Annelie sa...

Har en grej till dig i min blogg : )

AnnaB sa...

O, jag är grymt impad...! Jag kan absolut inte sy utan beskrivning, utan det är tvärt om... de små saker jag har gjort (en klänning till Alva i somras, en väska till mig själv och en kjol till Alva förra sommaren) har jag gjort efter riktigt utförliga tutorials. =)