måndag 31 maj 2010

presentdags

Det är konstigt men jag tycker det alltid är någon som fyller år och som ska firas. Ville börja med att visa en gammal present som gjordes klart för så länge sedan som knappt 1,5 vecka sedan. Det är en cape till min brosdotter. Hon älskar att klä ut sig och jag tyckte denna kunde passa in i hennes klänningsamling. Bollarna samt blomman har en underbart stark cericerosa färg som inte kommer fram på bilderna.Den andra presenten har inget att göra med födelsedag utan min lille plutt som går på sommarledigt ifrån dagis. Jag tycker fröknarna gör ett toppenjobb och ville visa min uppskattning så de fick ett kort tillsammans samt ett varsitt hemmagjort läppcerat. Inget går upp mot ett riktigt bra läppcerat när man är ute mycket som de är på dagis. De är gjorda av bivax, olivolja, jojoba, sheasmör samt mandarin och apelsinessens. Kortet är gjort av grön cardstock som jag stämplat. Löven är målade med shabby shutters cracklepaint. Blomman är sprayad med distressfärger samt perfect pearls och mitten är en akrylpärla som blev över ifrån min stämpelbok.sist och ännu inte helt klart men tyvärr med flera fel. Suck.... jag blev inte riktigt nöjd med resultatet i stort men älskar blommorna samt löven. Fönsterrutan är gjord med alkoink och den blev inte som jag ville men tycker om idéen så jag ska försöka mig på ett nytt försök igen. Grattisstämpeln gav extra felstämpling så den ska trimmas en aning innan den används igen. och sist men inte minst måste jag lära mig att färglägga stämplar bättre. Jag tränar och detta är ett träningsobjekt men jag blir inte riktigt nöjd. Ramen runt fönstret är sprayad med min egna sprayfärg igenom ett organza tyg och blev riktigt fint! (älskar att blanda mina egna sprayfärger) Tygblommorna är ihopsatta av brunt fint tyg som jag stansat ut med en blomstans samt en målad sönderplockad blomma ifrån ikea. Pistillen ifrån ikeablomman plockade jag bort och bytte ut mot dessa små röda bär. Bladen är målade med akrylfärg. men summan av kortet är att att övning ger färdighet och snart ska jag väl få visa ett kort som jag är mycket nöjd med :)3 kommentarer:

matilda sa...

Söta grejer du gör!! :) Hur hinner du? Har inte du två små knoddar? ;)
Ett sånt där läppcerat behöver jag, säljer du? Kramis

Mikaela sa...

Hej fröken skrotsamlare och konstnär :) hihihi pysslet är min terapi och det varvas med sandlekar och matningar :) Men o andra sidan har jag ju inget löneyrke som suger energin ur mig nu :) Läppcerat har jag en bunt, både 17 ml och 4,5 ml (tror ja) om du är intresserad. Utan att vara blygsam så är de de bästa i byn ;)

matilda sa...

Härligt. Pyssel är bra terapi! Har äntligen kommit igång regelbundet själv. Kom av mig när jag pluggade, fick ju pyssla i skolan då. Är absolut intresserad, men det dröjer innan jag har vägarna förbi...fram till september är det fullt upp. :) Men lagom till höstblåsten skulle jag vilja shoppa ett av dig :) kram