måndag 30 augusti 2010

3 kort av en skiss

En superkul tävling på scraplagerts hemsida som jag först inte skulle vara med i. Men sedan när idéerna började ploppa upp oönskat i hjärnan kunde jag inte stå emot :). Man skulle skapa tre kort utifrån denna skiss.

Tyvärr såg mina kort mycket snyggare ut i hjärnan än när de kom ner på print :( men så tycker jag ofta det är. Mitt egna mål med tävlingen var att använda olika material till de tre korten så de skulle skilja sig ordentligt från varandra och tycker att jag i alla fall lyckades med det.

Första kortet, julkortet, har jag arbetat med bara papper samt hampasnöre. Där har jag virkat en blomma i snöret samt virat det kring bården. En knapp ifrån min mammas gömma fick pryda verket. Ren och enkel.

Hampablomman

Det andra kortet såg så himla läckert ut i min skalle men kom inte riktigt ut som jag tänkt ;) men men det blev en helt annan stil. Alkoinkad aluminiumfolie, grafic45kort samt puffypaint. Ett ihopkok av material :) Enormt svårt att fota då metallen blänker. Men jag hoppas man kan se på ett ungefär hur jag gjort.

Närbild på korten. De e så förbaskat läckra tycker jag.

Sista och det jag blev mest nöjd med, lite vintagestil. Bården är ett papper ifrån en gammal tysk sångbok som jag hittade på tradera. Då pappret var smalre än kortet blev det ett dequpage av sönderrivet papper. Sedan en skylt där det står grattis som är fylld med sepiaaccent. Och ett par blommor, bär och löv för pryda verket.

Blommorna är distressade och sedan glittersprayade.

2 kommentarer:

Maiden sa...

Läckra kort - nummer 1 blev min favorit! :-)
Visst var det en rolig utmaning!!!
Kram

Mikaela sa...

Den va superrolig :) Har insett att det eganska kul att få skapa utifrån skisser. Det laddar för s många idéer