tisdag 17 augusti 2010

vad vore en korsett utan en öljett?Nu har det gått över ett år sedan vi gifte oss, men ännu har jag inte lyckats göra i ordning vårt bröllopsalbum. Jag är så enormt nöjd med min vackra bröllopsklänning, den var JAG ut i spetstrådarna. Så när det kommer till en öljetttävling (åter pysselmyran, tror deras tävlingar passar mig ganska bra) så bara måste jag få hedra min underbara klänning med ett bröllopskort. Förvisso var inte min klänning turkos, men det kändes så tråkigt att bara göra den ivoryfärgad :) Men känslan finns där med tyget som hänger snett över i fram, ärmarna, ja modellen.

20 öljetter! inte illa på ett sådant smalt kort :) Korsetten i ryggen är byggd av 14 öljetter med ett tunt snöre som smanfogar dem. Det turkosa papret under har jag blingat upp med liquid pearls samt en liten blomstämpel (som knappast syns på fotot) Pappret som är kortbasen är vit cardstockbling distressad med "antique linen" samt inne papprerna i turkost cardstock distressad med "tumbleglass". Modellen är egen skissad efter min klänning. Framsidan är beklädd i ett vitt tyg som jag färgat turkost med akrylfärg (jepp det går) Blommorna är liksa så målade med akrylfärg plus perfect pearl (tror jag nämnt att jag gillar att kladda med färger) samt distressade i kanterna. Upptill satt jag dit några pärlor för att markera kanten och tyget går in i en öljett (15st hittills). Halslinningen är klädd med ett litet pärlband. Insaidan har en liten stämpel av magnolia målad med distresser. Kläderna är målade med distreser blandat med liquidpearl för att få den där glittriga locken. Kortet nertill är fäst med en öljett (16st)där man kan skriva hälsningen(konstig nog blev kortet inte så stort för stora hälsningar :))Fjärilen är spellbinders och är pyntad med 4 öljetter (20st). Sedan har jag tokduttat med pearlmakern.

8 kommentarer:

Pysselmyran sa...

Så läckert! Tack för ditt bidrag!

Maiden sa...

Superläckert kort!!!
Jag har åxå gjort ett bidrag till den tävlingen men valde brads... Ska skicka in den imorgon!
Kram

Malin/Turbomalin sa...

Så läckert kort, gillar verkligen hur du fått till alla detaljer. :)

Sandra (Sasha) sa...

Jättefint kort!

Matilda sa...

Superläcker! :) Kände direkt igen den från bröllopet. KRAM

Mikaela sa...

Tackar :) och ännu gladare blir ja då man fakstikt ser likheten :)

Karin sa...

Superläckert kort!
Vad duktig du är! När har du tid att pyssla igentligen??
Så fort bebin sover och grabben håller på med sitt så är det ju massa andra saker som ska fixas, typ mat och disk o tvätt??? Har aldrig tid o ro att börja scrappa ens, mitt skrivbord står o skriker! Kram Karin

Mikaela sa...

Tack Karin. jag som älskar dina saker. du är ju min guru :D
Leiha har suttit i bärsjal sedan hon föddes. det gav tid och sen är det att passa på när småskitarna sover. Här prioriteras inte disk, och tvätt m.m ;) och hade jag inte haft mitt pyssel hade jag nog inte överlevt spädistiden.