fredag 3 september 2010

Pimpad nålburk

När jag väntade mitt första barn hittade jag intresset av att sy (alla mina hobbyn är skapta efter jag blev gravid, vad händer då egentligen med kroppen och personligheten)Så denna nålburk är min mans gamla som han fått av sin mor inköpt på ikea. Den ser ganska hemsk ut och ännu värre nu när den börjar bli sliten så den fick bli ommålad samt fick en ny nåldyna. En virkad bakelse! Denna skapades när jag satt med liam i soffan och tittade på film. Han var magsjuk lillplutten.


Inget mönster utan virkad av de få virkkunskaper jag anammat på några månader. (ganska enkel dvs.)
Jag är inge bra på beskriva då jag e nybörjare på detta. Men jag virka den bara med början av 2lf, sen 6 st maskor i första luftmaskan, sen utökade jag nästa varv med två maskor i varje maska så ja hade tolv. sen (1 enkel och en dubbel)* 6, nästa varv då har du 18 virkar du (2 enkla och 1 dubbel)*6. Summan av kardemumman är att man utökar med 6 maskor totalt varje varv tills man fått vidden på den. Jag tror jag hade runt 48 maskor när jag slutade. Sen vikrade jag enkla varv utan utökning tills garnet tog slut :) (dvs förhoppningvis den höjd man vill ha) Underdelen, den vita, är bara utökningsdelen (samma maskantal som första biten) och till avslutning gjorde jag en enkel bord med virkade ögglor som jag satte 4 stolpar i så det såg ut som blommönster. Blomman virkade jag bara två varv med totalt 8 maskor som jag sedan fäste lite stolpar och smygmaskor i så man skulle få känsla av en blomma. Det är roligast och virka med fritt sinne, då blir det lite som det blir :D

6 kommentarer:

Malin/Turbomalin sa...

Underbart söt, Jag vill också ha en sån, har du lust att dela med dig av en beskrivning?
kram

Mikaela sa...

Tackar. den blev rätt bra. Fick en rolig idé till en tårtbit igår på en möhippa så det ska jag nog testa på :) la in ett försök på beskrivning på tårtan i inlägget... hoppas du förstår ungefär. de e extremt lätta så en underbar sak att börja virka om man inte gjorde det förut.

Terés sa...

Den blev urgullig... Jag ska försöka mig på att göra en egen. Har bestämt mig för att lära mig virka i höst. Förra året lärde jag mig sticka och nu i vår scrapbooking. Det blir mer å mer pyssel ;)

Mikaela sa...

terés: beroende framkallande eller hur! tycker virkning är lättare än stickning :)

Alexandra sa...

Vad fin nåldynan blev! Jättebra uppiffning! =) Själv tycker jag i nuläget att stickning är lättare än virkning fast fördelen med virkning är ju att man bara har en maska som inte ska tappas... ;)

Jånna sa...

Åh så fint!!