måndag 13 december 2010

Nyckeln till skapelse

Det började med att jag ville göra en dörrskylt till mitt pysselrum och då Svensk scrapbooking hade en utmaning om just detta satte mina idéer igång. Eftersom det är mitt rum och då jag spenderar rätt mycket tid där så ville jag att skylten skulle visa en del av mig. Så vem är jag?

Jag älskar te, kort och gott. Jag har alltid en temugg stående bredvid mig, det är det första jag dricker när jag vaknar det sista jag dricker när jag går i säng. Därför blev det ett teinspirerat papper och stämpel. Kraftin Kimmie stämpeln målades med distresser samt perfect pearl för att få glitterkänslan. Nå ja, jag är väl ingen glittermänniska egentligen men det gjorde sig bättre på skylten. Jag har dock alltid velat vara orangehårig. Sen kommer metalldetaljerna. Jag älskar allt som ser gammalt och rustikt ut. Hade jag kunnat bo i en gammal stenborg med rustningar hade jag gärna tackat ja. Ramen är som ett pussel där varje bit är färgad och embossad var för sig. Även blommorna är metall (en gammal läskburk) som är färgad med alkoink samt embossad i kanterna. Akryldroppen ska illustrera en annan hobby som jag har (men som inte är så aktiv nu) smyckes tillverkning.


Till en annan större hobby som är att sy. Därigenom kommer knapparna, korsetten samt tyllen och de bandtäkta swirlarna. (en idé som väcktes då jag inte hade tyg som passade projektet men banden var så vackra att de kunde användas på flera olika sätt. Banden är egentligen ett bandgarnnystan som jag hittade på symässan och som jag använt för att virka blommor med. Den har en otroligt vacker nyans och går i röda metalliska färger. De blev även helläckra ihoprullade som blommor.
Sist men verkligen inte minst är det lilla hjärtat som får symbolisera min kärlek till min man och barn som står bakom en stor del av min inspiration.


Allt jag älskar fick plats på 18*18cm. detta är nyckeln till mitt skapande.

3 kommentarer:

Stephi sa...

verkligen jättefint-förstår att du är nöjd. Många härliga detaljer

Malin-Helena sa...

En väldigt fin och väldekorerad skylt :)

Tesa/Therese sa...

Riktigt läckert:)
Tack för dina rara ord på tesaprickformar.
Kram Tesa