torsdag 12 maj 2011

Ett blomstrigt album

SS har en tävling med temat blommor. Av en helt oförklarlig anledning kom jag på att jag ville göra ett minialbum (jag älskar ju dessa) med blomtema, men det tog riktigt lång tid (ett par dagar) innan jag listade ut hur jag skulle bygga upp det. Efter ha strulat riktigt länge med en mall så hittade jag denna video på youtube. Men eftersom jag bestämt mig för att använda min BIA så gjorde jag om mallen lite. Tyvärr glömde jag att beräkna på sidornas tjocklek samt att owiren bygger på lite så det blev svårt att stänga så det blev att fila ner alla kanterna på bladen. Men med lite trixande så lyckades jag få ihop det till en viss del i alla fall. På grund av tjockleken så valde jag att inte dekorera alla sidor, men o andra sidan är papprena sååå vackra så jag tyckte inte det gjorde något. Once upon springtime av Grafic 45. Alla stor, fotomattor m.m är distressade och det tog tid 

Albumet knyts med ett spetsband som jag fått av min mans farmor. Det är så vackert och slitet. Albumet kommer när det är helt klart innehålla bilder från vår påsk i Leksand.

Jag var tvungen att inhandla Tim Holtz ornament plats inför projektet och jag är glad att jag gjorde det för den blev perfekt!. Blommorna är målade med Shimmers färg samt sprayade med pearlex pinkgold.


Fjädern hittade jag på en rea hos panduro för länge sedan. En stor påse med naturfärgade småfjädrar för 10 kr!

Framsidan öppnas neråt och vänds runt på baksidan som ni ser på den nedre bilden. Detta för att albumet utslaget ska bli en jämnstor blomma.
Första dekorerade sidan. Spetsbanden bildar en fick för fotomattan. Den går lätt att ta bort så man kan avnjuta hela det bakomliggande pappret. Blomman är målad med Shimmersfärg inköpt hos frantic stamper. Den är dyr men jösses vilket lyft det blir för blommorna!


Dekorerad på samma sätt men med en lite målad metallfjäril. Spetsen under är en gåva från släkten och bandet över hittade jag på en barnloppis. En meter för 1 krona!!!


Den övre spetsen är sprayad med pearlex pinkgold och den undre är målad med shimmerz paint.

En blomma med fotomattor i varje blomblad.Jag måste erkänna att jag blev förälskad i albumet och nu efter mina tabbar och förhoppningsvis lite lösningar tänkte jag skapa ett till.

11 kommentarer:

Lisa sa...

verkligen välgjort och super fint! =)

Annelie sa...

Sååå jäkla snyggt. D här har du gjort riktigt kanon snyggt!!!

Alexandra - Pysselmaniker sa...

Jättesnyggt!!! Ett sådant där vill jag också göra, och perfekt då jag får användning för min BIA (som annars mest står och samlar damm)

Anonym sa...

Så häftigt!!! Synd att du bor så långt bort annars hade du åkt på att hålla kurs hos oss!!
Cicci

Anonym sa...

Åh, det är jättefint!! Jag måste kolla in den där youtubelänken för detta gillades!! Massor!!
Jag tycker om att du dekorerat sparsamt men jobbat så mycket med varje deko istället!

Lina sa...

OJ! Vilket album! Fantastiskt!

Mikaela sa...

tackar!!
ciliinpapers: jag tackar och bockar.. DET är ju verkligen beröm!

Stephi sa...

ojoj vilket snyggt! Gillar den jättemycket!

Anonym sa...

Här snackar vi telepati!!!! Jag är nämligen i full gång med att kika på en ny (för mig) inspirerande blogg, nämligen DIN!, när jag får ett mail att du just kommenterat i min blogg! Häftigt! Så många snygga saker du skapar! Stum av beundran!!!! Din blogg hamnar direkt på min blogglista =)
Kram ztina

Ida sa...

Wow!!! Guuud va läckert! helt mållös!

Essay Papers sa...

Your post really helped me to understand this album.It has great details and yet it is easy to understand.That's what i was looking for. I will definitely share it with others.
Thanks for sharing.